Nagykanizsa

2017.07.05. 16:54

A karbantartó teraszán változatos leanderek nyílnak

NAGYKANIZSA Változatos színű, mediterrán leanderekkel vette körül magát teraszán a városban élő Somogyi Zoltán.

Benedek Bálint

A kanizsai férfi imádja a virágokat, ezért a családi házának teraszán valódi kis oázis várja a betérőket. Éveken keresztül amerre járt az országban, gyűjtötte a különféle leander fajtákat, így mára rendelkezik szimpla és dupla virágúval, illatossal is. A leander melegebb éghajlaton vadon nő, sőt sövényként gyakran kiültetik, utóbbira a hűvös időjárás miatt Magyarországon nincs lehetőség.

Somogyi Zoltán és a leanderek. Az ország minden részéből gyűjtött virágot Fotó: Szakony Attila

- Az ápolásuk különösen nagy odafigyelést igényel, kényes, valamint érzékeny növény - mesélte a karbantartóként dolgozó férfi. - Kifejezetten vízigényes, ezért nyaranta naponta legalább háromszor meglocsolom. Sajnos az atkák gyakran elszaporodhatnak a leveleken, ezek ellen pedig speciális permetezéssel kell védekezni. A növények a szakszerű gondoskodást csodálatos virágokkal hálálják meg: bordó, lila, sárga és pezsgő színű fajtája sem ritka.

Somogyi Zoltán szeptemberben visszametszi kedvenc növényeit, majd elrejti őket a téli fagyok elől, hogy a következő évben újra virágba boríthassák a teraszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!