Nagykanizsa

2016.12.13. 19:03

A gála örök körforgása

A 24. Kanizsa Pékség Fitness Fesztivál vasárnapi programjáról röviden már beszámoltunk, de a Hevesi Sándor Művelődési Központban rendezett eseményre érdemes visszapillantani.

Kühne László

A látványtáncosok, kötélugrók több mint két évtizede mutatják be közönségüknek, miről is szólt a versenyesztendejük. Nem volt ez idén sem másképp, s ahogy az előzőek, úgy ez a fesztivál is nevezetes marad arról, hogy ismételten búcsúzott a látványtáncosok egy „köteléke", akik megszámlálhatatlan edzést tudtak le együtt a Szan-Dia FSC-nél, hogy egyszerűen csak mozogjanak, illetve idővel aztán különböző nagy megmérettetésekre készüljenek.

A klubvezetés filozófiája ráadásul egyre inkább kikristályosodó: keresik azon versenyeket, ahol mind több a kihívó és minél rangosabb a mezőny. Nos, ebből a sorozatból száll most ki például az a csapat, mely a színpadon még egyszer bemutatta az Óz című formációját, ám ebben az összeállításban úgy tűnik, többé nem adják elő a sok szép sikert megért produkciójukat.

A kötélugrók sem maradhattak ki a nagysikerű gáláról, s  már az új generáció tagjai és képviselői is színpadra léptek,  akik bemutathatták produkciójukat a Szan-Dia eseményén Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

- Tudjuk, hogy ez az élet rendje, a felnőtté lett tanítványaink készülnek az érettségire, a továbbtanulásra, de számunkra, a felkészítőik, edzőik számára valahogy megszokhatatlan marad, hogy tanítványaink kirepülnek tőlünk - fogalmazott még az előadás közben a trénerek részéről Vágó László.

Csüggedésre persze nincs ok és idő, hiszen a rendszeres testmozgással szinte még csak ismerkedő picik is rukkoltak már ki nívós gyakorlatokkal, előttük és a még szintén igencsak fiatal kötélugróké a feladat, hogy a jövő (sport)eseményein kitegyenek magukért ás egyesületükért.

Természetesen nem maradhattak ki a sorból a nagy küzdők sem, így Varga Fanni és Solymosi Vivien megfogadták, hoznak még érmeket, de nem maradhatott ki a sorból - a teljesség igénye nélkül - Csányi Csilla, Ujj Viktória, a srácok részéről pedig a kötélugró Szabó Péter sem, valamennyiük előtt újabb vb- vagy Eb-szereplés vágya lebeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!