Nagykanizsa

2017.05.24. 17:50

A cél utolérni az uniós béreket

NAGYKANIZSA Egyenlő munkáért egyenlő bért címmel tartott lakossági fórumot szerdán a Halis-könyvtárban Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető helyettese.

Benedek Bálint

Közvetlenül a fórum előtt a Jobbik béruniós kezdeményezéséről és az elért sikerekről Zakó Lászlóval, a párt regionális igazgatójával közös sajtótájékoztatóján beszélt.

- Uniós tagállam állampolgáraként jogos lenne az elvárás minden magyar részéről, hogy már a bérek tekintetében is csatlakozzunk az Európai Unióhoz - vélekedett Zakó László. - A Jobbik törekvésének lényegéről országjáró sorozat indult, hogy minél többen hiteles tájékoztatásban részesüljenek.

Zakó László (b) és Gyöngyösi Márton a tájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Gyöngyösi Márton elmondta: a Jobbik egy EU-s eszközzel, a polgári kezdeményezéssel élt, s megfogalmazta azt a célt, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér járjon az unió közös piacán dolgozóknak.

- A magyarok többsége úgy érzi, hogy a legfontosabb sorskérdéseket nem képviseli a kormány - folytatta a politikus. - Ezért ellenzékből kerestük meg azokat a közép- kelet-európai szövetségeseket, akikkel létrehoztunk egy polgári bizottságot. Kezdeményeztük, hogy az unió alapokmányaiba kerüljön bele a bérfejlesztés.

Gyöngyösi Márton hozzátette: az európai bizottság erre rábólintott, s ha egy év alatt egymillió aláírás összegyűlik, a bizottságnak érdemben kell a kérdéssel foglalkoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!