Nagykanizsa

2016.11.13. 15:00

Szép eredményekkel, érmekkel tértek haza

Nagykanizsa - Remek eredményekkel tért haza az Eraklin Táncklub Egyesület a megyeszékhelyen rendezett népszerű Gála Kupáról. A kanizsai táncosok több érmet és értékes pontokat szereztek.

Pásztor András

A november 6-án, Zalaegerszegen megrendezett Gála Kupa szabadidős és klubközi pontszerző versenyen kiemelkedő eredményt értek el az eraklinos versenyzők.

- A délelőtt folyamán a táncos karrierjük elején álló, szabadidős versenyzők mérhették össze tudásukat - mondta Lekszikov Csaba, az egyesület vezetője, aki hozzátette: ez a versenyszám valóságos éremesőt hozott a kanizsaiaknak. Balassa Balázs és Bécs Fanni a Junior 2 kezdő latin kategóriában rögtön az első versenyükön bronzéremmel térhetett haza, míg a Birkás Mihály és Darabos Anna páros két kategóriában - a Junior 1 kezdő standard és kezdő latin - is az első helyet szerezte meg. Gelencsér Soma és Posza Gréta párosa a Junior 2 kezdő latin kategória győzteseként térhetett haza Zalaegerszegről. Koller Norbert és Varga Lilla a Gyerek 1 kezdő standard kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott, a latin táncokban a negyedik helyen végeztek. Lekszikov András Zsigmond és Gyergyói Anna a Gyerek 2 kezdő standard és latin haladó kategóriában is a döntőbe jutott és az előkelő 6. helyezést érte el. Takács Gerely és Bodó Kata életük második táncversenyén rögtön a döntős negyedik helyezéssel térhetett haza.

Birkás Mihály és Darabos Anna a Junior 1 kezdő standard kategóriában a dobogó legfelső fokáról integethetett
Fotó: Eraklin Táncklub Egyesület

Mint megtudtuk: a délután folyamán rendezett klubközi pontszerző versenyen négy eraklinos páros indult, mindannyian szép helyezéseket értek el mind a saját korosztályukban, de mindegyik páros egy korosztállyal feljebb is, az átjárhatóság szabályainak megfelelően az idősebbek között is szépen megállta a helyét.

- A versenyszezonnak még koránt sincs vége, legközelebb a jövő hétvégén, hazai pályán lépnek parkettre a növendékek - említette Lekszikov Csaba, s jelezte: november 20-án a Zsigmondy-csarnokban először a Cséplő Dániel Emlékkupán, majd az Eraklin Kupán bizonyíthatnak a fiatal táncosok. Ugyanazon a napon 18 órától pedig a Kanizsa Kupa Nemzetközi Tíztáncversenyre kerül sor.

Ezek is érdekelhetik