Nagykanizsa

2016.09.14. 13:27

Igazságtalannak érzik a szabályozást a nyugdíjasok

Nagykanizsa – Fennállásának negyedszázados jubileumát ünnepelte tegnap a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete.

Szabó Zsófia

Letenyétől Dötkig, a megye számos pontjáról szép számmal érkeztek idősügyi civil egyesületek és klubok a Medgyaszay Házban tartott rendezvényre.

– A szépkorú zalai közösségeket magába foglaló érdekvédelmi szervezetünk napjainkban 1300 tagot számlál – mondta Béres János elnök, aki hangsúlyozta: szűkösek az anyagi forrásaik, ezért megragadják a pályázati lehetőségeket.

A nyugdíjas szervezet elnöke, Béres János (balról) vette át Tóth Nándor alpolgármestertől az emléklapot Fotó: Szakony Attila

– A háztartási gépcsere program keretében száz nyugdíjas tagunk otthonába kerültek új eszközök – erről Fehér Imre, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének korábbi vezetője beszélt. A huszonöt év mérföldköveinek ismertetésénél kiemelte a közösségépítő programokat, s a pénzügyi, informatikai képzéseket az Idősek Akadémiája keretében.

 

– A gazdasági válság hatásait viszont még mindig magunkon érezzük – tette hozzá. – A nyugdíjak vásárlóértéke csökkent, megvonta a kormány a 13. havi juttatásunkat is. A terheket nekünk is viselnünk kell, de a szabályozást igazságtalannak érezzük.

 

A ceremónián Tóth Nándor alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, és a városvezetés nevében emléklapot adott át a szervezet munkájának elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!