Nagykanizsa

2016.03.10. 15:45

A hatodik tanévnyitó a Szeniorok Iskolájában

Nagykanizsa – Immár a hatodik tanév megnyitójára került sor tegnap délután a Szeniorok Iskolájában.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény a Medgyaszay Házban zajlott, melyen részt vett az angol, német, informatika kezdő és haladó tanfolyamokra jelentkezett 201 szépkorú, és a képzésüket végző diákság is. Utóbbiak középiskolai közösségi szolgálatukat "tudják le" azzal, hogy az időseket az említett nyelvek, illetve a számítógép, főként a szövegszerkesztő és a kommunikációs programok használatára tanítják. De a tanulási folyamat kölcsönös, mint arra Dénes Sándor polgármester, az önkormányzat idősügyi tanácsának elnöke köszöntőjében rámutatott.

– A diákok nem csak tanítani, hanem tanulni is fognak, együtt az idősekkel, azt gondolom, a Szeniorok Iskolájában a generációk egymásra hatása valósul meg – fogalmazott a polgármester.

Takács Lajosné és Bakonyi Istvánné Dénes Sándor polgármesterrel, illetve a tanévnyitón szintén résztvevő Kajári Attilával, a KLIK Zalaegerszegi Tankerületének igazgatójával beszélget

A letenyei Bíró László, nyugalmazott határőr kérdésünkre elmondta: ő a német kezdő tanfolyamra jelentkezett, mert gyermekei német nyelvterületen élnek, s elég gyakori vendég náluk – így elkél a német nyelvtudás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!