Nagykanizsa

2015.10.02. 15:24

Új munkahelyek létesítését várja a kanizsai MSZP az új államtitkártól

Nagykanizsa – Cseresnyés Péter államtitkári kinevezésével kapcsolatos elvárásait mondta el pénteken dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke és Teleki László, a párt parlamenti képviselője.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba elmondta: gratulál Cseresnyés Péternek a kinevezéshez és örül, hogy Teleki László után ismét van kanizsai politikus az ország felső vezetésében.

Teleki László, a szocialisták parlamenti képviselője a tisztségből adódó lehetőségekről, elvárásokról beszélt. Mint mondta: a nagykanizsaiak joggal várhatják el, hogy mostantól fejlődés következzen be a város életében, mind a foglalkoztatás, mind a bérek tekintetében.

– Bőven lesz mit tennie Cseresnyés Péternek államtitkárként, hiszen a magyar bérek egyáltalán nem versenyképesek – hangsúlyozta Teleki László, aki jelezte: pártja azt szeretné, ha a minimálbér nettó 100 ezer forintra emelkedne, illetve, hogy a köztisztviselők, az egészségügyben, oktatásban dolgozók és rendészeti alkalmazottak legalább 50 százalékos béremelést kapjanak.

Teleki László hozzátette: Kanizsán is lenne bőven tennivaló, hiszen az elmúlt időszakban nem létesültek munkahelyek, ugyanakkor a nagy foglalkoztatók leépítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!