Nagykanizsa

2015.03.11. 15:22

Lelkes nyugdíjasok a számítógép bűvöletében Nagykanizsán

Nagykanizsa - Közel kétszáz lelkes nyugdíjas gyűlt össze a Medgyaszay Házban, ahol ünnepélyesen is elindították az idősek számítógépes, illetve angol nyelv tanfolyamát.

Pásztor András

Az idősügyi tanács tavaly márciusban szervezett először számítógépes tanfolyamot a nyugdíjasoknak, mely olyan nagy sikert aratott, hogy a mostani már a negyedik kurzus. Időközben a paletta angol tanfolyammal is bővült. A program másik érdekessége, hogy az időseket középiskolás fiatalok tanítják, akik ezzel letudhatják a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot is.

 

Mint azt szerdán Tóth Nándor alpolgármester elmondta: a tanulás nem korhoz kötött, ráadásul az informatikai tudás megszerzésével, az internet használatával új ablak nyílik a világra az időskorúaknak. A tanfolyamok ugyanakkor arra is remek alkalmat kínálnak, hogy az új ismeretek megszerzése mellett, új barátságok is köttessenek, hiszen az idős emberek egyik legnagyobb problémája az elmagányosodás.

A szerdai ünnepélyes megnyitót követően a tanfolyamokra jelentkezők megkapták csoportbeosztásukat is, az elkövetkezendő tíz hét során a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban, a Batthyány Lajos Gimnáziumban és a Halis István Könyvtárban tanulhatnak.

Ezek is érdekelhetik