Nagykanizsa

2015.01.06. 14:25

Önkéntesek a hajléktalanokért

Nagykanizsa - Hétfőn és kedden a Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntesei finom ebéddel örvendeztették meg a hajléktalanokat a Vöröskereszt által fenntartott átmeneti szállón.

Pásztor András

Az ünnepek múltával sem hagyott alább az önzetlen segítségnyújtás intenzitása Zalában, ezúttal a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei főztek meleg ebédet a hajléktalanoknak Nagykanizsán. A finom húsos káposzta illata teljesen belengte az átmeneti szálló étkezdéjét, ahol akkor már több tucatnyi férfi és nő, fiatal és idős állt sorba, hogy megtölthesse éhes gyomrát.

Leposa Gáborné, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa húsos káposztával kínálta tegnap a nagykanizsai hajléktalanokat. Fotó: Pásztor András

– A sormási Zöldmező Agro Kft. egy 130 kilós disznót ajánlott fel számunkra, amit a napokban fel is dolgoztunk, s most ebédet főztünk belőle a hajléktalanoknak – említette Leposa Gáborné, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, aki hozzátette: az adományoknak köszönhetően karácsony környékén közel 500 csomag tartós élelmiszert tudtak adni a rászorulóknak, sőt lisztből, cukorból, konzervből annyi gyűlt össze, hogy egészen márciusig kitart.

– Az egyetlen problémánk, hogy kevés a fiatal önkéntes – tette hozzá Puskár Ferencné, az önkéntes csoport helyettes vezetője.

Az átmeneti szálló étkezdéjében több tucatnyian laktak jól. Fotó: Pásztor András

Barbalics László, az átmeneti szálló vezetője elmondta: örömmel fogadták a felajánlást, hiszen a hajléktalanoknak minden nap meleg ebédet biztosítanak, sőt arra is van lehetőség, hogy maguk főzzenek a rászorulók. Emellett az utcai szociális munkások novembertől áprilisig ételcsomagokat és teát visznek az utcán élők számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!