Nagykanizsa

2015.01.28. 13:31

Külkapcsolatokról, játszóeszközökről a nagykanizsai közgyűlésen

Nagykanizsa következő öt évre szóló külkapcsolati terve, az óvodába jelentkező gyerekek létszáma, és a csoportok nagysága került terítékre a közgyűlés csütörtöki soros ülésén.

Pásztor András

A testület megváltoztatta az 1. számú gyermek háziorvosi szolgálat körzethatárát. A változtatást az indokolta, hogy 2007 óta a 2. számú gyermek háziorvosi szolgálat átköltözött a Dózsa György utca 119. szám alá, ezért az utca víztoronytól keletre eső részén élők – a rendelők közelsége miatt – a 2. számú körzet rendelőjébe jártak. A testület ezért tegnap úgy határozott, hogy a Dózsa György 100. számtól az utca végéig lévő lakók ne az 1-es körzethez, hanem a 2-eshez tartozzanak papíron is.

A közgyűlés egyetértett azzal a javaslattal, miszerint jelzálogjogot jegyezzenek be a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. telephelyére. A társaság nemrég közel 18 millió forintos pályázati támogatást kapott a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, ugyanakkor biztosítékot kellett adni arra az esetre, ha a cég nem teljesítené a pályázati feltételeket.

A közgyűlés a város következő öt évre vonatkozó külkapcsolati tervét is elfogadta. Ebben szerepel az is, hogy Nagykanizsa, együttműködve Csáktornya, Kapronca, illetve Lendva turisztikai szervezeteivel olyan információs rendszert alakítson ki, amely a négy település legfontosabb, a lakosság érdeklődésére is számot tartó rendezvényeit hirdesse. Az idei külkapcsolati utazásokra, programokra egyébként 4 millió forintot különített el a képviselő-testület.

A közgyűlés döntött az óvodai jelentkezés időpontjáról – április 14-15. –, illetve a beiratkozás dátumát – május 12-13. – is meghatározták. A napirend kapcsán a várható gyereklétszámról is szó esett, mint elhangzott: a 2015-2016-os nevelési évben mintegy 1340 gyermek óvodai ellátását kell biztosítani. Mindez egyébként nem okoz problémát, hiszen a város tagóvodáiban több mint 1600 férőhely van.

Az előre tervezett napirendeket követően több képviselő tett fel kérdést, illetve interpellált. Dr. Erdős László (Fidesz-KDNP) a palini városrész buszmegállóinak állapotára, valamint a játszóeszközök hiányára hívta fel a figyelmet. Dénes Sándor polgármester ez utóbbiak pótlására ígéretet is tett.

Címkék#Nagykanizsa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!