Nagykanizsa

2015.01.29. 14:30

Ismét megnyitott az uszoda Nagykanizsán

Nagykanizsa - Csütörtökön 11 órakor ismét megnyitott a városi uszoda. A felújított létesítményt alig egy órával korábban a város vezetői is megtekintették.

Pásztor András

A hét elején a fiatal sportolók már használatba vehették a felújított létesítményt, csütörtök óta pedig a város lakossága előtt is nyitva áll az uszoda.

– Érte némi kritika a városvezetést az uszoda szeptemberi bezárása miatt, hiszen a munkálatok csak október közepén kezdődtek, de ettől függetlenül úgy érzem, megérte türelmesnek lenni – fogalmazott Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: az épület modernizálását minden uszodába látogató megtapasztalhatja.

Cseresnyés Péter (balról) országgyűlési képviselő, Boros László, a kivitelező Z-Pannon Építőipari Zrt. vezetője és Dénes Sándor polgármester vágta át tegnap a nemzeti színű szalagot. Fotó: Gergely Szilárd

És hogy mi újult meg az uszodában? Közel 456 négyzetméternyi közlekedési burkolat és az alatt lévő padlófűtés került felújításra, valamint akadálymentes vizesblokk épült. Az épület előtt új rámpa, a medencetérben pedig betegemelő került elhelyezésre. A medencék melletti padlóburkolaton új lejtési és vízelvezetési rendszer került kialakítása. Az előzőeken felül megújult az épület teljes északi és déli homlokzata, az új nyílászárók lényegesen több hőenergiát takarítanak meg, mint a korábbiak. Kialakításra került továbbá egy vegyszerraktár, géptároló, illetve személyzeti női öltöző is. Szinte teljesen megújult valamennyi medencetéri, illetve öltözői falburkolat is.

A nézőtéren lévő burkolat is megújult mintegy 240 négyzetméteres területen, valamint a tetőszerkezetet tartó faanyag védelmét is szem előtt tartották.

– A városi uszoda felújítása már a sokadik lépés az elmúlt esztendőkben megvalósított beruházások sorában – mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta: a fejlesztéseknek nem csak a város lakói, hanem a környező településeken élők is örülnek, hiszen a város fejlődése a térség fejlődését is elősegíti. – Arról nem beszélve, hogy az uszodát nem csak az itt élők használják, hiszen számos kistelepülésről járnak ide iskolások elsajátítani az úszás alapjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!