Nagykanizsa

2014.11.12. 18:00

Nagykanizsán is felkészültek a havazásra

A tavalyi hóeltakarítás és síkosságmentesítés tapasztalatairól és az idei télre való felkészülésről adott számot szerdán telephelyén a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft.

Pásztor András

Mint azt Horváth Balázs, az önkormányzati tulajdonú társaság vezetője elmondta: a múlt évben nem volt különösebb probléma a hóeltakarítással, ami annak köszönhető, hogy felkészültek.

Szemle a Netta-Pannonia Kft. telephelyén. Dénes Sándor polgármesternek (jobbról) és Cseresnyés Péter parlamenti képviselőnek Arany János, a társaság műszaki vezetőhelyettese (balról) és Horváth Balázs ügyvezető mutatta be a hótoló gépeket (Fotó: Szakony Attila)

A vezető ugyanakkor hozzátette: az utak és járdák síkosságmentesítése az a feladat, amit nem lehet mindenki megelégedésére elvégezni, de azon lesznek, hogy a tavalyinál is kevesebb lakossági észrevétel érkezzen a munkát illetően.

Ezt követően Molnár-Rodek Bernadett, a cég munkatársa szólt a múlt évi tapasztalatokról, s az idei felkészülésről. Mint mondta: tavaly télen 294 tonna szóróanyag – só, érdesítő anyag – került felhasználásra és 2200 munkaórát vett igénybe a hóeltakarítás és síkosságmentesítés.

– Az idei télre való felkészülést már megkezdtük, november 15-től készentlétben áll társaságunk – hangsúlyozta Molnár-Rodek Bernadett. – A reggeli fagyok ellen preventív szórással védekezünk, majd ha leesik a hó, akkor a kézi brigádok és a gépek is bekapcsolódnak a hóeltakarításba. Amennyiben a téli időjárás extrémre fordul, a saját gépparkunk mellett alvállalkozókat is be tudunk vonni a munkába.

Mint elhangzott: a társaság csak és kizárólag az önkormányzati tulajdonban lévő úthálózatot tisztítja, elsőként a fő közlekedési útvonalakat, majd a mellékutcákat végül a hegyi utakat. A hóeltakarítás és síkosságmentesítés költsége az időjárás függvénye, 30 millió forinttól akár 100 millió forintig is terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!