Nagykanizsa

2014.09.26. 14:21

Konferencia a Medgyaszay Házban

Nagykanizsa - Dénes Sándor alpolgármester szerint az iroda sokat tett a városért, hiszen számos fesztivál szervezésében segítettek, sőt kiadványokkal ajándékozták meg a települést.

Benedek Bálint

- Elemzők szerint 15 év múlva a turizmus, a világ egyik vezető iparága lesz – folytatta az alpolgármester. – A városunk számtalan látnivalóra lehet büszke, köztük az Erzsébet-térre, de a további városfejlesztés és a Csónakázó-tó beruházása is idevonzza a turistákat.

A konferencián többek mellett Tama István a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója a kerékpáros turizmus, mint a fenntartható turizmus-fejlesztés eszközéről beszélt. Mint elmondta: németországi felmérések azt mutatják, hogy 40 százalék körül van azon látogatók száma, akik kifejezetten figyelik, hogy mennyire környezetbarát az a település ahová utaznak.

- Sőt figyelik a minőségi helyi termékek jelenlétét, de egyre nagyobb a kereslet a kézműves ajándéktárgyak meglétét is – tette hozzá a szakember. – Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a jövő turistája milyen szolgáltatásokat keres majd, annyi viszont szinte biztos, hogy egészség-, és környezettudatos lesz. Ebben a szegmensben nagy szerep juthat a kerékpározásnak, melynek népszerűsítése mindkét témakört lefedi.

Szó esett még a kanizsai kerékpáros projektekről és fejlesztésekről, az ökolábnyom valamint a kerékpáros turizmus jelentőségéről a Termál-térségben.

Ezek is érdekelhetik