Nagykanizsa

2014.09.18. 18:20

Bodó László szociálpolitikai elképzeléseit ismertette

Nagykanizsa - Bodó László, az Együtt-PM és a DK közös kanizsai polgármesterjelöltje csütörtökön a Vöröskereszt városi épülete előtt vázolta szociálpolitikai célkitűzéseit.

Pásztor András

Bodó László elmondta: a lakhatási feltételek javítása érdekében szükségesnek tartja a mélyszegénységben, önkormányzati bérlakásokban élők esetében a kártyás mérőórák felszerelését, a további közüzemi hátralékok elkerüléséért. A felgyülemlett lakbérhátralékok csökkentése érdekében lehetőséget biztosítanának a tartozás egy részének ledolgozására. Az üresen álló önkormányzati ingatlanokból albérlők házát alakítanának.

– A város peremterületein élő, hátrányos helyzetű gyerekek iskolába járásának elősegítése érdekében ingyenes autóbusz bérletet adnánk – fogalmazott a polgármesterjelölt, aki hozzátette: az idősekre is gondolnak, ezért rugalmas időbeosztással biztosítanák az igénylők számára a házi gondozást és megszerveznék az idős emberek udvarainak gondozását, a bevásárlást.

– Terveink közt szerepel, hogy életre hívjuk a „Nemzedékek Háza" hálózatot, ahol az idősek átadhatják tapasztalataikat a fiataloknak.

Bodó László jelezte: a tájékoztatót a Vöröskereszt véradó helyisége előtt akarta tartani, de nem kapott engedélyt az intézmény vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!