Nagykanizsa

2014.07.16. 13:24

Gyalogátkelőn nem hajtva, tolva

Nagykanizsa – A kerékpárosokat a szabályok betartására figyelmeztető közlekedési táblákat helyeztek ki a Hevesi és a Balatoni utak kereszteződésében található körforgalomnál szerdán.

Horváth-Balogh Attila

A Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával vásárolt transzparenseket gyalogátkelőkhöz szerelték fel a szakemberek.

– Sajnos, a kerékpárosok nincsenek azzal tisztában, hogy gyalogátkelőhelyen nem lehet áthajtani kerékpárral, ugyanis a gyalogátkelőhely a gyalogosoké, következésképp a biciklit is csak áttolni szabad rajta – mondta a helyszínen dr. Molnár József rendőr alezredes, nagykanizsai rendőrkapitány. – Erre hívják fel a figyelmet a táblák, s a szabályok betartását kollégáink ellenőrizni is fogják.

A figyelemfelhívó táblákat helyezi fel az oszlopra Vellák Sándor zászlós és Lovkó Balázs százados. A rendőrök láttán mindenki komolyan vette a felszólítást - de vajon mi lesz aztán? (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

Az eseményen jelen lévő Dénes Sándor alpolgármester arról beszélt: terveik szerint a városi kerékpárút-hálózat fejlesztése során még több helyszínen találkozhatnak majd a biciklisek hasonló táblákkal. Hozzátette, az önkormányzat minden törekvést támogat, mely a biztonságot szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!