Nagykanizsa

2014.07.28. 16:05

Az emberi kapcsolatok klasszikus dimenzióira épült a projekt

Nagykanizsa - Nemrég került sor a református templomban a Szeretetben összefogva egymásért! című uniós projekt zárására.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Hella Ferenc református lelkésztől megtudtuk, a Nagykanizsai Református Egyházközség alapvető célja, hogy támaszt, békességet nyújtson az embereknek, kapaszkodót kínáljon nekik, s jelen legyen az életükben a bölcsőtől a koporsóig.

- Azt gondolom, ehhez a legjobb eszköz, hogy lehetővé tesszük a szereteten alapuló összefogást, ami az alapja az örömök és a terhek megosztásának - árulta el Hella Ferenc. Nem véletlen, hogy a 40,3 millió forintos uniós támogatással megvalósuló projektünk a Szeretetben összefogva egymásért! címet kapta. Ennek keretében több családot is sikerült megszólítanunk többek közt az ifjúsági alkalmak során, melyek a házas és a családi életre készítették fel a fiatalokat, valamint a baba-mama körben, mely a kisgyermekes anyukák közösségéről szólt, tehát lényegében egyfajta családi erőforrás központként működtünk az elmúlt időszakban.

A sikerekről a szakmai vezető, Simon Erika számolt be a zárón (Fotó: Nagykanizsai Református Egyházközség)

Hella Ferenc azt is elárulta: az édesanyákon kívül még a főzni vágyóknak is szerveztek egy-egy klubot, továbbá jogi, gyermeknevelési és munkavállalás témakörökben is nyújtottak tanácsot.

- Mindezen túl családi napokat és a munkáltatók, illetve a munkavállalók részvételével fórumokat szerveztünk - tette hozzá. Összességében tehát úgy fogalmaznám meg, hogy a projekt arra az igényre épült, miszerint nagyon erős a vágy a másik megsegítésére. Úgy véljük, hogy az általunk elindított foglalkozások ezen gondolat továbbviteléhez jelenthetnek egyfajta keretet, s egyben módszertani és szakmai támpontot is nyújtanak a további folytatáshoz. Azt reméljük, hogy a létrejött közösségek szakemberek segítségével és az esetleges helyi erőforrások bevonásával folyamatosan fenntarthatóvá tudják tenni ezeket a kezdeményezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!