Nagykanizsa

2014.03.11. 12:20

Több mint négymilliárd forintos fejlesztés zárult a nagykanizsai kórházban

A hétfőn felavatott kórházi fejlesztésekről, illetve a következő időszak terveiről adott tájékoztatást kedden dr. Brünner Szilveszter, az intézmény főigazgatója.

Pásztor András

Mint kiderült: a tájékoztatóra azért került sor, mert hétfőn nem volt lehetőség részletesen taglalni a közel 4 milliárdos fejlesztést. Márpedig ez a beruházás alapjaiban változtatta meg a kanizsai kórház ellátási színvonalát.

)

Dr. Brünner Szilveszter főigazgató elmondta: a sürgősségi betegellátó osztály kifejezetten a sürgős esetek ellátására szolgál, így azok a páciensek élveznek elsőbbséget, akiknek életmentő beavatkozásra van szüksége vagy súlyos sérüléseket szenvedtek.

Csillag Judit radiográfus, az osztály munkatársa a radiológiára került új és modern mammográfiás berendezést mutatja (Fotó: Szakony Attila)

– Az SBO bővítése és modernizációja mellett, egy másik uniós pályázatnak köszönhetően az intézmény számos más osztálya is megújult – fogalmazott a főigazgató. – Többek közt az intenzív terápiás osztály, a központi diagnosztika, a műtőblokk, az endoszkópos labor is.

Brünner Szilveszter az elkövetkezendő időszak terveiről szólva elmondta: ha megfelelő pályázati lehetőség lesz, akkor szeretnék felújítani a járóbeteg szakrendelőt, kialakítanának egy helikopter leszállót, s beszereznének egy MRI-berendezést is, ilyennel ugyanis jelenleg nem rendelkezik a kanizsai intézmény.

Kapcsolódó cikk:

Orbán Viktor: Biztos alapokon az egészségügyi rendszer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!