Nagykanizsa

2014.02.14. 14:25

Futtatóra is jut az ebadóból Nagykanizsán

Nagykanizsa - A múlt évben közel 12.2 millió forint bevételt realizált az önkormányzat az ebrendészeti hozzájárulásból. Az idén ebből a keretből több beruházást, például kutyafuttató kialakítását is finanszírozza a város.

Pásztor András

Mint azt Cseresnyés Péter polgármester elmondta: a becsültnél nagyobb összeg folyt be tavaly az ebrendészeti hozzájárulásból, ami egyértelműen a kanizsai kutyatartók felelős magatartását bizonyítja.

- A városvezetés tartja magát ahhoz az alapelvhez, hogy a rendelkezésre álló keretet csak és kizárólag olyan fejlesztésekre és beruházásokra fordítja, ami javítja az ebtartás feltételeit, illetőleg segít megfelelő körülményeket biztosítani a kanizsai állatotthon területén - fogalmazott a polgármester. Mindezek tükrében az idén szeretnénk befejezni a karantén kialakítását az állatmenhelyen, valamint az egyik szomszédos földterület megvásárlásával helyet biztosítanánk az állati tetemek szakszerű tárolására és elhamvasztására. Ez a beruházás elengedhetetlen a mai kor követelményeihez, pláne, hogy a menhely a jövőben egyfajta térségi szerepet is betölt majd terveink szerint. Az állatotthon modernizációjával párhuzamosan olyan fejlesztéseket is szeretnénk megvalósítani, ami a kutyatartók jogos igényét elégíti ki, így mindenképpen kijelölésre kerül az idén legalább egy kutyafuttató, de ha az anyagi források engedik, akár két helyszín is lehetséges.

Nagy Beáta (balról) és Győrfi Éva egyelőre csak az utcán tudják sétáltatni kedvencüket. Ők örülnek, hogy lesz kutyafuttató (Fotó: Szakony Attila)

Cseresnyés Péter polgármester elmondta: az önkormányzat olyan városi tulajdonban lévő területet keres, melyet körbe lehet keríteni, s melynek nagysága megfelel.

- Az első kutyafuttatót várhatóan a keleti városrészben jelöljük ki, itt ugyanis sűrű a lakosságszám, így aztán az ebtartók száma is magas - hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: a kutyafuttató mellett a város több pontján is olyan edényeket helyeznek ki, amelyek kifejezetten a kutyagumi tárolására szolgálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!