Nagykanizsa

2014.01.08. 13:25

Játszva tanulnak horgászni

Nagykanizsa - Öko-horgászsulit indít a megye 3 városában, Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Letenyén a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Makovecz Tamástól, a szövetség elnökétől megtudtuk, a hagyományteremtő program nem titkolt célja, hogy a 8-14 éves korú gyerekekkel megszerettessék a horgászatot, továbbá felhívják figyelmüket a vízi növények, állatok védelmére és a vízpart tisztaságának megőrzésére.

Az Öko-Horgásziskola keretében a gyermekek számára a szövetség márciustól júniusig ingyenes horgászatot biztosít. A március 15-én, 29-én, április 12-én, 26-án, valamint május 10-én és 24-én sorra kerülő játékos, vidám alkalmak során a nebulók gyakorlati horgászismereteket sajátíthatnak el.

Ezen kívül június 23. és 27. között horgásztábort rendeznek, melynek végén a 12-14 évesek horgászigazolványt kapnak. Lesz 3 horgászverseny is, továbbá öko-munkafüzet kitöltésével és május 31-ig történő beküldésével a legjobbak értékes ajándékokat is nyerhetnek. Jelentkezni a horgászegyesületeknél és a boltokban lehet.

Makovecz Tamás elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!