Nagykanizsa

2013.06.23. 12:02

Fontos megmérettetés volt a Csónakázó-tavon

Tíz csapat részvételével került sor szombaton a Csónakázó-tavon a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége csapatbajnokságára.

Horváth-Balogh Attila

Makovecz Tamás elnöktől elöljáróban megtudtuk: a szövetségnek évekig nem volt versenyprogramja, az idei az első, amikoris újra teljes versenyévadot bonyolítanak le. Ennek fontos állomása a néhány hete megrendezett megyei egyéni bajnokság, illetve a hétvégi, 150 ezer forintos összdíjazású csapatbajnokság. Utóbbira 4 felnőtt és 1 ifjúsági versenyzőből álló csapatokkal lehetett nevezni. A versenyen csak könnyű szereléket használhattak a versenyzők.

Horváth Krisztián gyermekkora óta pecázik a Csónakázó-tavon (Fotó: Szakony Attila)

Makovecz Tamás azt is hozzátette, idén ezidáig 50 mázsányi halat tettek a vízbe, így a Csónakázó-tó halállománya most nagyon szép. Ezt az egyéni bajnokság nem egyszer 20 kilós fogásai is igazolhatják.

Délelőtt 11 óra körül ebből még vajmi keveset érzékelt az egyik fiatal versenyző, Horváth Krisztián.

- Régebben jobban lehetett fogni a tavon, most úgy tűnik, egy kicsit elapadt - mondta Krisztián, aki már kisgyermek kora óta horgászik.

Az összes fogás egyébként 55350 gramm volt, a versenyt a nagykanizsai Szúnyog Horgászegyesület nyerte meg. Második lett a zalaegerszegi Zala Peca Horgászegyesület, 3. pedig a molnári egyesület csapata. A legtöbb halat, összesen 5130 grammot Kovács Mátyás (Zala Peca HE) fogta. A legjobb ifjúsági versenyző Markuria Martin lett 1320 grammos fogással.

Ezek is érdekelhetik