Nagykanizsa

2013.02.17. 16:12

Szülőbérlet: kevésbé macerás, mint a jegy

Nagykanizsa - Kevéssé köztudott, de a fizetős övezeten belül elhelyezkedő óvodákba, iskolákba járó gyermekek szülei kedvezményes árú féléves parkolóbérletet vásárolhatnak.

Horváth-Balogh Attila

Szabó István, a parkolókat működtető Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. főmérnöke elmondta: a dolog nem újdonság, mégis kevesen tudnak róla.

- Nagyjából délután kettőtől négy óráig tart az az időszak, amikor a szülők a gyerekeket mindenféle programra viszik, például szakkörre, néptáncra, zeneiskolába és a többi - bocsátotta előre Szabó István. - Azt gondoltuk, legyen meg a lehetősége a szülőnek, hogy az iskolai félévhez igazodó bérlettel jegyvásárlás, fölösleges mászkálás nélkül tudjon megállni a fizetős zónában, az adott intézményhez közeli parkolókban, akár hosszabb ideig is. A bérlettel 14 órától lehet várakozni a 16 órai fizető parkolós zárásig, aztán pedig korlátlanul.

De mi van akkor, ha valaki bérletes, viszont a parkoló már megtelt? Vagy ha a csatornamunkálatok miatt nehezen megoldható a megállás? (Ez ügyben olvasói felvetés érkezett hozzánk.) Kérdésünkre Szabó István jelezte: vannak annyira rugalmasak, hogy nem veszik zokon, ha a kicsivel távolabb lévő - például a Szent Imre utcai óvoda esetében a Csengery utcán kialakított - parkolókat is használják a szülők a bérlettel.

A Via Kanizsa főmérnöke azt is hozzáfűzte: a szülői bérletek érvényesek az Erzsébet tér és a Magyar utca kapcsolódó szakaszán is, ahol nemrég két órában maximálták a parkolási időt. Éppen azért, hogy mindenkinek legyen lehetősége a megállásra. Arra is emlékeztetett: az önkormányzat korábbi döntésének köszönhetően szombatonként továbbra sem kell fizetni a parkolásért a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!