Nagykanizsa

2013.02.14. 12:41

Állampolgári esküt tettek Nagykanizsán

Nagykanizsa - Olaszországban élő, hat tagú erdélyi család tett csütörtökön állampolgársági esküt Nagykanizsán. Cseresnyés Péter polgármester az iratok átadását követően azt kívánta, hogy immár magyarként idehaza találjon boldogulást a család.

Sámel József

Vaszi Jolanda három gyerekével, menyével és unokájával együtt tett állampolgársági esküt csütörtökön Kanizsán. Mint elmondta: nagyapja debreceni születésű volt, apja a második világháborút követően került az erdélyi Zilahba, ahol még ma is sok magyar él.

- Jelenleg Olaszországban él a család, ott találtunk munkát és megélhetést, jóllehet korábban 15 évig Magyarországon is éltünk, de akkor nem sikerült letelepedési engedélyt szerezni - árulta el Jolanda, aki hozzátette: pár éven belül visszaköltöznek Magyarországra, feltéve, ha lesz munka, amiből meg tudnak élni.

A magyar állampolgárságot igazoló oklevelet Cseresnyés Péter polgármester nyújtotta át a családnak. Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter polgármester köszöntőjében kitért arra, hogy a család különös időben tesz esküt, hiszen ezekben a napokban a székely nemzeti szimbólumok használatáért kell küzdeni. Ebben a harcban Kanizsa is szolidaritást vállal, többek közt ezért is leng a városházán a székely zászló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!