Nagykanizsa

2011.11.29. 10:25

Segítenék a hátrányos helyzetű roma munkavállalókat és tanulókat

Hátrányos helyzetű roma munkavállalók és tanulók problémáinak kezelése a felnőtt képzésben címmel indított projektet a Kanizsa TISZK.

Sámel József

A határon is átnyúló programról hétfőn tartott sajtótájékoztatót Mérksz Andor, a TISZK igazgatója. Az uniós pályázaton a kanizsai intézménnyel együtt nyert a román oktatási központ és a szlovák Galánta és vidéke társulás. A projekt célja olyan gyümölcsöző munkakapcsolat kialakítása a három központ között, amely egymás tevékenységének a megismerésén keresztül a felnőttképzésben részt vevő oktatók tapasztalatcseréjét segíti. Ebből az alkalomból háromnapos konferencia kezdődött el tegnap a Kanizsa TISZK Erdész utcai telephelyén.

-  A projekt keretén belül megismerhetjük egymás oktatási rendszerét és bepillantást nyerhetünk egymás módszereibe - fejtette ki az igazgató. Mérksz Andor elmondta: örömükre szolgált, hogy Csapi település oktatási intézményét is a partnereik között tudhatják. A résztvevők jövőre képzésmódszertani műhelymunka keretében Sepsiszentgyörgyre látogatnak, ezt követően pedig kapcsolattartási workshopot rendez a szlovákiai Felsőszelin. A 2013-ban lezáruló 3x16 ezer euró költségvetésű projekt végeredményeként a sajátosan hátrányos helyzetű tanulók beilleszkedési szokásainak feltárása és megvitatása alapján módszertani ajánlás készül. Ez nemcsak a partnerintézményeknek, de minden hasonló problémával küzdő oktatási intézménynek segítséget nyújthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!