Nagykanizsa

2011.11.23. 19:21

A rendőrség letartóztatta a táskalopások gyanúsítottjait

Nagykanizsán az Eötvös tér, Teleki utca, Hevesi utca és a Balatoni út által körbezárt területet rendszeresen ellenőrzi a rendőrség, a lakók biztonságára a körzeti megbízott is figyel.

Benedek Bálint

A rendőrkapitányság adatai szerint örvendetes, hogy az érintett területen az előző évhez képest 10 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Ez annak is betudható, hogy a sűrűn lakott részeken a rendőrség még fokozottabban figyel.

– Ebben a tömbben számos általános-, és középiskola található, ahol problémát jelentenek a mobiltelefon lopások – mondta dr. Molnár József alezredes a nagykanizsai rendőrkapitányság vezetője. – A gyerekek hajlamosak a táskájukban őrizetlenül hagyni a drága készülékeket, melyeknek így hamar nyoma vész. Az általános iskolások esetében a megelőzésben a szülők jótanácsaira is szükség van, míg a tinédzsereknél a körültekintő magatartás is sokat segíthet.


Dr. Molnár József szerint a lakótelepen gondot jelentenek a kerékpárlopások. S, míg korábban csak a hanyagul letámasztott bicikliket tulajdonították el, addig manapság már a kulcsra zárt tárolókból tűnnek el a kétkerekűek. A kapitány úgy véli, ha a lakók óvatosabbak, s ismeretlenül nem engednek be senkit a lépcsőházakba, akkor ez a probléma is könnyedén orvosolható.

– Amióta körzeti megbízott is szolgálatot teljesít a területen azóta a garázdaság és különféle kocsmai verekedések száma is visszaszorult – tette hozzá dr. Molnár József. – Sikeres akció során néhány hete letartóztattuk a sorozatos táskalopással gyanúsítható személyeket, így ez a probléma is gyorsan megoldódott. Ezzel szinte egy időben az Eötvös téren található használtruha kereskedésben több trükkös lopás is történt. Ebben az esetben a vásárlók hanyagul letett táskájából tűntek el értékek, itt is csak azt tanácsolhatjuk, hogy a válltáskákra és az egyéb csomagokra különösen figyeljenek a betérők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!