Nagykanizsa

2011.09.23. 14:48

Meseház - Hely negyven csemetének

Negyvennel bővült a városban a bölcsődei férőhelyek - pénteken felavatták a főként uniós forrásból épített gyermekjóléti intézményt Nagykanizsán. Ezzel 13 új munkahely is létesült a városban.

Sámel József

Mint azt a pénteki ünnepségen Cseresnyés Péter polgármester elmondta: a város  önkormányzata tulajdonképpen lakossági igényt elégített ki a férőhelybővítéssel, hiszen így a bölcsődés korú kisgyermekek szülei vissza  tudtak menni munkahelyeikre dolgozni. Ezt követően már csak pályázati forrást kellett találni a beruházás megvalósításához, s miután az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatandónak ítélte az ötletet, elkezdődhetett a munka. Mint elhangzott: a projekt összköltsége közel 72 millió forintba került, amiből csupán 7 millió forintot kellett az önkormányzatnak önerőként biztosítania.

Cseresnyés Péter kiemelte: a beruházást kanizsai vállalkozók végezték, ráadásul a 40 bölcsődei férőhely mellett, 13 új munkahely is létesül.

Az avatóünnepségen részt vett Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke is, aki elmondta: országos szinten legalább még 12 ezer bölcsődei férőhelyre lenne szükség, de ha a kormány továbbra is támogatja az ilyen fejlesztéseket, így  pár éven belül sokat javulhat a helyzet. Ez utóbbit meg is erősítette  Fülöp Attila, a szaktárca kabinetfőnöke, aki hangsúlyozta: az Új Széchenyi Tervben 9 milliárd forintot biztosít a kormány további gyermekjóléti intézmények kialakítására, fejlesztésére.

A Meseház bölcsőde, mely az Egyesített bölcsőde tagintézményeként működik majd az Attila utcában, október 3-án kezdi meg működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!