Nagykanizsa

2011.09.23. 02:28

Leszokni, hamar

A dohányzás megelőzése, a kialakult függőség csökkentése, s az egészséget veszélyeztető rizikófaktorok mérséklése a célja a ZMÖ magyarszerdahelyi intézményének.

Kelemen Valéria

A ZMÖ Rehabilitációs Intézete és Otthona igazgatója, Kollerné Miklósy Erzsébet elmondta: a ZMK szociális és egészségügyi bizottsága által meghirdetett pályázati lehetőségek közül választották ki a Lépések a füstmentes intézmény felé című projektet.- Az ellátottak (193 fő) és a dolgozók (119 fő) körében 2010 januárjában végzett egészségügyi és életmódbeli felmérésből kitűnt, hogy több mint 30 százalékuk dohányzik, mozgásszegény és stresszes életmódot folytat - hallhattuk az igazgatónőtől. Úgy gondolták, hogy elsőként a szenvedélybetegségeknek állítanak gátat, s a dohányzásról szoktatják le a dolgozókat és a lakókat.

A minap három telephelyükről hívták dolgozóikat a Lépések a füstmentes intézmény felé projekt kanizsai előadására, melynek célja a prevenció. Az Inkubátorházban dr. Buzás Judit kistérségi tiszti főorvos a jogszabályi változásokról, dr. Bedő Ildikó pszichiáter a káros szenvedélyekről tartott előadást.- Következő lépésként az előadásokon részt vettek továbbadják tapasztalataikat az ellátottaknak - folytatta Kollerné Miklósy Erzsébet, aki abban bízik, hogy a kollégái közül is mind többen leszoknak a dohányzásról, s személyes jó példát mutatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!