Nagykanizsa

2011.09.21. 18:20

Gyorsasági verseny a belvárosban

Érdekes kísérletre került sor szerdán Nagykanizsa belvárosában. Egy gyalogos, egy biciklis és egy autós indult útnak, hogy kiderüljön, melyik közlekedési eszköz hatékonyabb és gyorsabb a városi forgalomban.

Sámel József


A kanizsai kilométerfaló versenyt a Mobilitás Hét keretében rendezte a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, hogy bebizonyítsák:  nem csak a nagyvárosokban, hanem a Kanizsa méretű településeken is gyorsabb és hatékonyabb a gyalogos, kerékpáros vagy tömegközlekedés, mint az autózás. A verseny az Attila óvoda elől indult, a résztvevőknek  -az egyesület a Helikon Rádió műsorvezetőit kérte fel  - négy belvárosi állomás érintésével kellett eljutniuk a városháza elé.  Nem kis meglepetésre,  26 perces időeredménnyel a kerékpáros futott be elsőként a célba.

- Laza, békés tempóban haladtam  - mesélte Ladola József.  - Magam sem gondoltam volna, hogy ennyivel előbb érek célba, számomra  - aki  autópárti vagyok - is meglepő volt, hogy mennyi időt és pénzt spóroltam, ráadásul a környezetet sem szennyeztem.

Másodikként Király Erika ért célba, ő gyalog tette meg az útvonalat, s csupán  9 perccel maradt le kerékpáros kollégájától. A harmadik versenyzőre, az autóval induló Varga Ferencre viszont sokat kellett várni, ő utolsóként 45 perces időeredménnyel gurult  be a városháza elé. Mint mondta: a piros lámpák, s a parkolóhelyek hiánya jelentősen lassította az autóval való közlekedést, éppen ezért   nem is csodálkozik azon, hogy utolsóként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!