Nagykanizsa

2011.09.09. 06:28

A természet csodás képei

Cserjés Gábor kanizsai természetfotós kiállítása nyílt meg a minap a veszprémi Városháza aulájában, ahol a szintén nagykanizsai Lengyák István tanár ajánlotta a megjelentek figyelmébe a tárlatot.

Kelemen Valéria

Az 1971-ben született, s rendészeti szakközépiskolát végzett Cserjés Gábor - aki a fotózást kedvelt szabadidős tevékenységének tekinti - a színekben a meleg, nyugtató harmóniákat keresi, ködös képeinek is van egyfajta melegsége. A napszakok közül a hajnal és az alkony áll legközelebb a lelkéhez. Talán azért, mert ezekben az órákban merülhet el leginkább nyugodtan, a rohanó világtól elvonultan a fotózás örömeiben.

Bátran, konvenciók nélkül kísérletezik a természet megörökítésével, s különösen a mozgás és mozdulatlanság ellentétének ábrázolási megoldásai foglalkoztatják. Képein látni lehet, hogy ala-posan körbejár minden megoldást, mégpedig a látvány pontos és érzelemgazdag visszaadásának, leghatásosabb bemutatásának megtalálásáért.

A nagykanizsai természetfotós tárlata szeptember 16-áig tekinthető meg a veszprémi városháza aulájában.

A nagykanizsai természetfotós tárlata szeptember 16-áig tekinthető meg a veszprémi városháza aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!