Nagykanizsa

2011.02.17. 11:08

Mikor lesz ismét egy automata?

Csaknem két esztendeje már annak, hogy hiányzik a bankautomata Nagykanizsa kiskanizsai városrészéből, ami - ha belátjuk, ha nem - mégiscsak nonszensz a mai világban.

Kelemen Valéria

A fenti megállapítással sok kiskanizsai egyetért, s főként azok nehezményezik a dolgot, akik korábban megszokták, hogy a településrész központjában lévő bankautomatából a kártyájukkal bármikor kivehetnek pénzt.Mint ismert: az élelmiszerbolt oldalába szerelt ATM-et 2009 márciusában egy gépkocsi után kötött acélsodronnyal szakították ki a helyéről, ami aztán elszakadt, így az elkövetők a 8 millió forintot rejtő automatát hátrahagyva hajtottak el a helyszínről. Ők nem nyertek semmit az akcióval, a kiskanizsaiak viszont veszítettek: azt a lehetőséget, hogy bármikor pénzt tudjanak kivenni a bankautomatából.

- Szombatonként jó szolgálatot tett a bankautomata, hogy nem kellett bemenni Kanizsára pénzért - mondta Horváth Sándor, aki azt is nehezményezi, hogy a boltban nem lehet kártyával fizetni. S hogy mikor lesz ott újra bankautomata? Az üzlet tulajdonosa szerit soha. - A támadás a bankautomata, s nem az üzletünk ellen irányult - szögezte le Horváth Mária, hozzátéve: a rongálással keletkezett kétmilliós kárukat senki nem térítette meg. - A következő bankautomatát egy önkormányzati épületben kellene elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!