Nagykanizsa

2010.09.28. 02:26

Nyugdíjas honvédek, határőrök, rendőrök

Szombaton a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját a Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja, mely keretében felelevenítették a kanizsai csoport elmúlt négy évtizedét.

Sámel József

Mint azt az összejövetelen Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes, a klub vezetője elmondta: 1970-ben pár honvéd, rendőr és határőr hozta létre a helyi klubot, azzal a céllal, hogy a hagyományőrzést szem előtt tartva éljenek közösségi életet, beszélgessenek és felidézzék fiatalságuk kedves, de nehéz éveit.

Mint az elhangzott: a klub tagsága gyorsan növekedett, 1980-ban már a tagsági díj fizetése is kötelező volt. Akkor a nyugdíjalapot figyelembe véve 5, 10, 15, 20 forint volt az éves tagsági díj, míg manapság 1200 forint.


Poprádi Zoltán kiemelte: a tagság elnyerésében jó ideig kötöttségek éltek, ám 1988-ban az elnökség úgy döntött, hogy a pártoló tagok felvételét is engedélyezte. Ma már számos civil tag, honvéd, határőr, rendőr özvegyek, férjek és feleségek is tagjai a klubnak.

Az összejövetel keretében nemcsak a klub elmúlt 40 évére emlékeztek meg a tagok, hanem az 1997-ben megszűnt 14. Thúry György Gépesített Lövészdandár megszüntetéséről is, mely áldozatul esett a haderőreformnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!