Nagykanizsa

2010.09.01. 19:00

Hamarosan érkeznek Fejtő Ferenc emléktárgyai

Már útra készen állnak Fejtő Ferenc párizsi lakásának berendezési és emléktárgyai a Magyarországra szállításhoz. Pár dolog már van Kanizsán: egy íróasztal és néhány könyv, dokumentum.

zaol.hu

Mint arról korábban is beszámoltunk: a Fejtő Ferenc Alapítvány és a Nagykanizsai Zsidó Hitközség a Fő út 6. alatti hitközségi ingatlanban emlékházat alakítana ki a nagykanizsai születésű író, publicista, Kelet-Európa szakértő használati tárgyaiból, párizsi lakásának berendezéseiből. Charles Fejto, a nagy gondolkodó fia a mianap érdeklődésünkre elmondta: az anyagot már összerendezte a francia fővárosban, amely így most már csak arra vár, hogy Magyarországra szállítsák. Hozzátette, számos írást talált édesapjától, olyanokat, melyek fontosak lehetnek a magyarországi zsidóság története szempontjából. Mint megtudtuk, ezek többsége Nagykanizsára kerül majd. Reményét fejezte ki, hogy - mivel a tervei már készen állnak - egy éven belül megnyithatja kapuit az ország első Fejtő-emlékháza. Az alapítvány tervei szerint a kanizsai emlékház egyfajta szellemi központként is működne, amihez diákcsereprogram kapcsolódna.



Fejtő Ferenc, az örök kanizsai párizsi 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!