Nagykanizsa

2010.08.03. 10:29

Irtózatos bűz: a nagykanizsai társasház ablakai alá tették a konténert

Felháborodva hívta szerkesztőségünket a nagykanizsai Erdész utca 23. néhány lakója: a 25 lakásból álló társasház ablakai alá egy hulladékgyűjtő konténer került.

zaol.hu

 - Nézze csak meg, itt van az ablakunk alatt, most maga szerint ez jó így? - fogadott a ház egyik lakója, Szabó Józsefné. - Negyven évig ott állt - mutatott a körülbelül 15 méterre kanyarodó úttestre, ahol most egy kapubejáró épül. - Miért nem maradhatott ott eztán is? Ha pedig már mindenképpen át kellett helyezniük, miért pont az ablakaink alá, ráadásul egy abc-áruház bejáratával szembe? Nem volt más megoldás?

Hozzátette: korábban is felvetődött a ház közelébe költöztetés ötlete, amit akkor a tisztiorvosi szolgálat szakembereinek segítségével hiúsítottak meg.

Egy másik asszony, Cserni Istvánné éppen a földszinten lakik. Ha kinyitja a konyhaablakot, szabadon áramolhat be rajta a tárolóedény tartalmának illatfelhője.

- Gondolhatja, milyen jó lesz majd, amikor a hőség miatt romlásnak indul a szemét - vette át a szót. - Nem vagyok biztos benne, hogy a szemközti élelmiszerüzletben örülnek a legyeknek...

A lakóktól azt is megtudtuk, a konténerbe tulajdonképpen az ő háztartási hulladékuk kerül, valamint az Erdész utca 23. többi lakójáé.

Kiderült, az áthelyezésről a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. intézkedett. Szabó István főmérnök elmondta, a lépésre azért került sor, mert a szomszédos ingatlan tulajdonosa kaput nyitott az érintett területen, s a szabad bejárást kifejezetten akadályozta a konténer. Hozzátette: úgy véli, amúgy meg az a normális, ha a tárolóedény annál a háznál áll, melynek lakói hulladékkal töltik meg. Eddig ugyanis a szomszédok voltak kénytelenek elviselni azt...

Nem kellett beszállniuk a költségekbe 

Az omózus hulladéktároló konténer egy betonplaccon áll, amit a Via Kanizsa Nonprofit Zrt.   a saját költségvetéséből alakított ki. Ehhez az Erdész utca 23. alatti társasház lakóinak semmivel sem kell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!