Nagykanizsa

2010.02.19. 03:28

Tavalyinál nehezebb a feladat

Letenye idei költségvetését kicsivel több mint 973 millió forintos főösszeggel, s 158 millió forintos tervezett hiánnyal fogadta el a letenyei képviselőtestület.

Kelemen Valéria

Halmi Béla polgármester kiemelte: az állami normatívák drasztikus megkurtítása 22 milliós negatívumot jelentett a tavalyihoz képest, s az egyéb megszorításokkal együtt összesen mínusz 38 millió forinttal indultak neki az idei büdzsének. - Idén például 5 millióval kerül többe a szociális kiadás, a tűzoltóság fenntartásához eddig nem kellett hozzájárulni, ám most 2 milliót kell hozzátenni, a megváltozott munkaképességűek foglalkozatásához tavaly 1 milliót, idén pedig 5 millió forintot fizetünk be - sorolta a polgármester a fontosabb összegeket, hozzátéve: az iparűzési adóból 95 milliós bevételt terveznek, 5 millióval kevesebbet az egy évvel korábbinál, s a közműdíjak emelkedése is a terhek között jelentkezik. A költségvetési terv összeállításánál alapvető célkitűzés volt az önkormányzat működőképességének biztosítása, azonban a tervezésnél nem vetették el az önhiki pályázaton való részvétel lehetőségét. Az intézményeiket szorosabbra fogják, s az összes többi, önként vállalt kiadáson csökkentettek. A sportra például a tavalyi 5 millióval szemben csak 3 millió jut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!