Nagykanizsa

2009.07.21. 02:27

Tábor a rászorulóknak

Zalamerenye (hba) - A Nagykanizsai Civil Kerekasztal idén is megrendezi Alig-Vár Jótékonysági Gyermektáborát. A szervezők köszönettel vesznek további felajánlásokat.

zaol.hu

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal immár hagyományosnak tekinthető táborával elsősorban a rászoruló, szerencsétlen sorsú gyermekeknek kíván kellemes napokat szerezni. A közösségi összefogás szép példája az augusztus 24. és 29. között Zalamerenyén megrendezendő program, melyen a rászoruló gyerekek ingyen vehetnek részt. 

Egyébként az egyesület szociális programjában első helyen szerepel a gyermekszegénység elleni küzdelem, ami több ezer családot érint a térségben - tudtuk meg a szervezet illetékeseitől. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében olyan gyermekeknek kívánnak lehetőséget adni a táborozásra, akik egyébként nem valószínű, hogy eljutnának nyaralni. 

Az első tábort még 2004-ben rendezték Muraszemenyén, azóta több helyen is megfordultak, így Zajkon és Keszthelyen is, míg végül Zalamerenyén leltek végleges otthonra. Ez a tábor központi helye, innét mennek a gyerekek kirándulni, strandolni, múzeumba, s különböző vetélkedőkön is részt vesznek. 

A meghívott vendégek sorában Lukács Sándor, Gryllus Vilmos és Galambos Ferenc szórakoztatja a tábor vendégeit. Kiderült: állami támogatás sajnos, nem segíti a munkájukat, egy térségi szponzorációs kampány révén teremtik elő a táboroztatáshoz szükséges forrásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!