Nagykanizsa

2009.07.27. 02:27

Pihenés a bányató partján

Gyékényes (kv) - A kanizsaiak körében is népszerű bányatavaknál, pontosan a Kéktó Campingben szombaton és vasárnap tartották a II. Kéktó napok kézműves bemutatót és vásárt.

Kelemen Valéria

A nagyszabású rendezvény keretében most is színes programok várták a Gyékényesre látogatókat, akiket a bányató közvetlen szomszédsága, a csodálatos természeti környezet és a szépen gondozott kemping is lenyűgözött. 

A kétnapos találkozó a vigasság, a pihenés és a szórakozás jegyében, változatos színpadi produkciókkal - az iharosberényi Nosztalgia, a porrogszentkirályi Hétszergörbe, a zákányi Dráva Gyöngye, a bezrencei Hangulat, a Nemespátrói Tánccsoport, a murakeresztúri Gyöngyvirág, a gyékényesi Margaréta és a nagykanizsai Pántlika táncegyüttes műsorával -, s a tavalyi debütáláshoz hasonlóan, természetesen ezúttal is kézműves, népművészeti és kirakodó vásárral zajlott. 

- A gyékényesi bányatavakat elsősorban a Nagykanizsától való kis távolsága, csodás környezete és kristálytiszta fürdővize miatt látogatják előszeretettel a pihenésre, fürdésre és szórakozásra vágyó kanizsaiak, s nem csak azok, akiknek hétvégi háza van a településen - fogalmazott Dömötörfi Zoltánné, aki családjával üzemelteti a Kéktó Campinget. - Elsősorban nekik szerveztük a tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal útjára indított rendezvényünket. A kétnapos program során házias ételek és italok, rétes és malacsütés, valamint ingyenes egészségügyi szaktanácsadás, vérnyomás és vércukormérés is várta a látogatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!