Nagykanizsa

2009.07.27. 02:29

Napsütéses mulatság a becsehelyi falunapon

Becsehely (kv) - A község hagyományaihoz híven, a szombati falunapon sem volt főzőverseny, ám így is sokféle ételkülönlegességet kóstolhattak végig a rendezvényre ellátogatók.

Kelemen Valéria

A dél-zalai községben ugyanis a helyi közösségek egymás örömére főztek, s mutatták be az érdeklődőknek, hogy milyen finomságokat tudnak előállítani az iskola udvarán felállított sátrakban.

 - Csupán az volt a feltételünk, hogy mindegyik csapat legalább ötven adagot készítsen, s az ételkülönlegességeket egy adott időpontra prezentálják - árulta el Németh Géza becsehelyi polgármester, hozzátéve: az önkormányzat mindegyik közösségnek, előzetesen jelzett igény szerint biztosította az alapanyagot, s a tavalyi kilenccel szemben idén tizenegy csapat főzött. A Gondozási Központ fűszerben pácolt combalját tárcsán sütve készített, az Egyházközség Jókai bablevest, az Óvodai Munkaközösség marhalábszár pörköltet, az Iskolai Munkaközösség tárcsában sült tarjával rukkolt ki, a Horvát Kisebbségi Önkormányzat kondérjában malacpörkölt rotyogott, a Cigány Kisebbségi Önkormányzatnál körömpörkölt, a Polgárőr Egyesületnél szarvashús készült pirított burgonyával, s a Vadásztársaság és a Téesz is főzött.

A Körjegyzőség standján keltrétes készült, míg a postás dolgozók - a kanizsai Hartai Lászlóval és Márkkal, valamint a Nyúl becenévre hallgató postással kiegészülve - kanálállító babgulyással rukkoltak ki. 

Miként a tábori misét követő megnyitójában Németh Géza kiemelte: a becsehelyi falunap nem arról szól, hogy a színpadra híres embereket léptessenek, inkább azt szeretnék, hogy a helyi közösségek mutatkozzanak be. Ezt szolgálta a Becsehelyi Borok Háza, ahol kellemes borozgatás mellett beszélgettek a helyiek, vagy éppen a helyi iskola lángosos standja, továbbá a gyerekeknek szánt programok (pónilovaglás, íjászat, arcfestés, bőrözés, lufihajtogatás, csúszda), valamint a hőlégballonos és a motoros Streetfighter show. - Nagyon jó a falunapunk, s annak is örülök, hogy az egykori általános iskolai osztálytársammal is el tudok beszélgetni - mondta a 77 esztendős Balogh Ferencné. Ferencz Györgyné ehhez hozzátette: a templomban is szoktak találkozni, ám ott nem illik beszélgetni, itt pedig nyugodtan diskurálhatnak. Este amatőr fellépőket láthattak a nézők - így az egyházközségnél vendégeskedő tusnádfürdőiek is -, akikre még egy szabadtéri bál is várt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!