Nagykanizsa

2009.07.17. 02:29

Egy újabb lépés

Nagykanizsa (sza) - Évek óta húzódó ügyben történt a minap előrelépés: a Zrínyi utca és a Kórház utcák összekötésének előkészítéseként lebontoták az úgynevezett rózsaszín házat .

Szalabán Attila

Évekkel ezelőtt, még 2003-ban, Litter Nándor polgármestersége idején merült fel először, hogy a nagykanizsai önkormányzat végrehajtja a város rendezési terveiben már régóta szereplő tervet, és a Zrínyi utcát - annak meghosszabbításával - összeköti a Kórház utcával. Ettől a szakemberek a szűken vett belváros forgalmának jelentős csökkenését remélték.A munkálatokat meg is kezdték, annak idején a Zalai Hírlap is beszámolt róla, hogy az önkormányzat által megbízott cég munkagépei megjelentek az ominózus területen, és megkezdték a Bajza utcai árok részbeni feltöltését, hogy megfelelő alapot tudjanak kialakítani a leendő összekötő út megépítéséhez. Amilyen váratlanul érkeztek, olyan gyorsan el is távoztak azonban a munkások: mint kiderült, az út közvetlen közelében fekvő társasház lakói érvényesítették jogaikat, és fordultak hatóságokhoz, melyek leállították a beruházást.Ezt követően egyértelmű volt, hogy át kell dolgozni a projektet, az eredeti formájában nem valósítható meg. A soron következő önkormányzat - immár Marton István polgármester vezetése alatt - a beruházást a városrehabilitációs elképzelésekbe ültette be, s megkezdte a végrehajtáshoz szükséges eljárások lefolytatását.- Az elmúlt két évben nagyon kemény előkészítő munka folyt, annak eredményeként léphettünk most végre ismét előre, és kezdődhetett meg látványosabb feladatok végrehajtása - jelezte tegnap érdeklődésünkre Marton István, Nagykanizsa polgármestere. - Nagyon szeretném, ha idén augusztus végéig a Kórház utca elejéről, valamint a Teleki utcáról eltűnnének a bontásra kijelölt épületek, tehát a terület készen lenne az útépítési munkálatok kivitelezésére.Kérdésünkre Horváth László, a bontási feladatokat közbeszerzési eljáráson elnyerő Prizma 1999 Kft. vezetője leszögezte: a rózsaszín ház bontásával napok alatt végzett a csapatuk, a projektből hátralévő többi épületnél azonban egyelőre mégsem tudják elkezdeni a bontást. Egyelőre ugyanis nem érkezett meg a Kórház, illetve a Teleki utcai házakra vonatkozó jogerős engedély - ám ez várhatóan csak napok kérdése, így a szeptember 15-i határidőre szerinte el tudják végezni a feladatukat.Arról nem sikerült pontos információt szereznünk, hogy a most végrehajtásra kerülő munkálatok mennyibe is kerülnek majd, mindenesetre a város közgyűlése által 2007. november 29-én elfogadott városrehabilitációs projektben a Zrínyi utca meghosszabbítására, valamint a Kórház és a Teleki utcákkal összekötő csomópont kialakítására 250 millió forinttal számolt.Érdeklődésünkre Marton István jelezte: reményei szerint jövő nyárra bezáródik a városi belső körgyűrű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!