Nagykanizsa

2009.05.19. 02:26

Az idősek vetélkedtek

Letenye (kv) - A várossá válás húszéves évfordulója alkalmából rendeztek nemrég vetélkedőt a Gondozási Központban, ahol a társintézmények felé történő nyitást is fontosnak tartják.

Kelemen Valéria

A 20 éves a város című vetélkedőre négy csapat adta be a nevezését, három a programot szervező Gondozási Központból, egy pedig a Kolping Otthonból. A résztvevők között voltak néhányan, akik iskolásként abba az épületbe jártak, ahova ezúttal nyugdíjasként tértek vissza, ám aktív korukban ők alakították a város életét. Eltelt azóta két évtized, hajuk fehér lett, hátuk hajlott, van, aki családban él, ki egyedül, s olyan is akad köztük, aki az idősek otthonában lakik. 

- A vetélkedő megrendezésével az volt a célunk, hogy az időseket újra egy asztalhoz ültessük, s felidézzük közösen a város életének legfontosabb eseményeit - mondta a Gondozási Központot vezető Vlasicsné Hermán Gabriella, aki szerint a közös múlt kötelez. S főleg azokat a szociális intézményeket, melyek az adott korosztály életének részesei, azáltal, hogy gondoskodnak róluk. Vetélkedőjükre éppen ezért kapott meghívást a Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthona. - A két intézmény jó kapcsolata különösen fontos, hiszen a Gondozási Központ és a Kolping Otthon egymásra épülő szolgáltatásai (átmeneti otthon, tartós bentlakásos otthon) jelenthetik a térség idős és rászoruló lakosainak a megnyugtató intézményi ellátását - folytatta Vlasicsné Hermán Gabriella, aki a Kolpingot vezető Kanyik Csabával együtt azon fáradozik, hogy a szolgáltatások bővüljenek, mert ebben látják a szociális ellátórendszer fejlődésének egy lehetséges útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!