Nagykanizsa

2009.03.27. 03:28

Ráfér a felújítás

Miháld (sza) - Alaposan ráfér a felújítás a települést is magába foglaló körjegyzőség 1920-ban létrehozott épületére - a beruházás költségeit pályázattal teremtenék elő az illetékesek.

Szalabán Attila

Közel kilencven esztendővel ezelőtt húzták fel a mesteremberek a miháldi körjegyzőséget jelenleg befogadó épületet - s az eltelt évtizedek során bizony alaposan leromlott az ingatlan műszaki állaga. Olyannyira, hogy a teljes felújítása immár gyakorlatilag halaszthatatlanná vált. A beruházás azonban nem kevés pénzbe, becslések szerint 35 millió forintba kerülne - s ennyi szabad forrása nincs a körjegyzőséget működtető három település önkormányzatának.

Mint dr. Szegedi Bernadett körjegyzőtől megtudtuk, felmerült: a községháza jelenleg kihasználatlanul álló felső szintjén integrált közösségi szolgáltató teret alakítanának ki. Ennek érdekében az Alapítvány a Miháldi Általános Művelődési Központ Fejlesztéséért már be is adta támogatási kérelmét, mi több, információink szerint az nyert. A pályázatban foglaltak alapján rendkívül sokszínű, változatos élet töltené meg a jövőben a felújításra kerülő községházát: az eddigi funkciók megtartása mellett kialakítanák a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pontját, közösségi internet-hozzáférési helyet hoznának létre, s közösségi teret is kialakítanak. Ezzel párhuzamosan teljes külső-belső rekonstrukción esne át az épület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!