Nagykanizsa

2009.03.10. 03:27

Jó úton halad a város

<b>Zalakaros</b> (sza) - A fürdőváros fejlesztését célzó gazdasági program végrehajtásáról hall- gatott meg tájékoztatót legutóbbi ülésén a zalakarosi önkormányzat képviselő-testülete.

Szalabán Attila

A városatyák elé került dokumentumban számos fejlesztési elképzelés kapott helyet - s azok közül több esetében jelezték a készítők, hogy már meg is indult a szükséges beruházás. Erre példaként az önkormányzat többségi tulajdonában lévő Gránit Gyógyfürdőt is felhozta az előterjesztés: a komplexumban tavaly kezdődött meg egy új fogadóépület létrehozását, valamint a fedett fürdő átalakítását és új szolgáltatások bevezetését célzó projekt megvalósítása. Egy másik példa: már üzemel az új, korszerű szennyvíztisztító, melynek kialakítási költségeit a magyar állam is finanszírozta.Az ipari övezetek fejlesztéséről szólva a tájékoztatóban elhangzott: 2008-ban megkezdődött a Karos-Park Kft. telephely-áthelyezésének tervezése. A beruházás anya-gi költségeire pályázati úton kívánják előteremteni a fedezetet a zalakarosi illetékesek. A problémák között az országos ingatlanpiacon érzékelhető, nagyon jelentős mértékű kereslet-visszaesést is említették az illetékesek. Rámutattak: annak hatása az elmúlt időszakban már Zalakarosra is begyűrűzött, emiatt nem kerülhetett sor például a település északi részén kijelölt lakóterület önkormányzati tulajdonban lévő telkeinek értékesítésére sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!