Nagykanizsa

2009.03.10. 03:26

Az ovira kellene

<b>Miháld</b> (sza) - Állami források bevonásával kívánja korszerűbbé és még szebbé varázsolni a dél-zalai településen működő tagóvodát három szomszédos falu önkormányzata.

Szalabán Attila

Negyvenhárom pici gyermeket nevelő intézmény, a zalakomári óvoda miháldi tagóvodájának felújítása érdekében tett lépéseket Miháld, Pat és Sand önkormányzata. A létesítményt befogadó épületre ugyanis már mindenképpen ráférne a felújítás, sőt: harminc esztendeje gyártott ablakainak cseréje immár halaszthatatlannak tűnik.

- Közös erővel szeretnénk megvalósítani az elképzelést, ennek értelmében Miháld, Pat és Sand önkormányzata összefogva egymással teremtené elő az államhoz benyújtandó pályázat önrészét, mintegy 3,6 millió forintot - magyarázta lapunk érdeklődésére Mándó Tibor, Miháld polgármestere. - Amennyiben támogatási kérelmünk sikerrel jár, mintegy 18 millió forintos beruházást valósíthatnánk meg. Ebből a pénzből jutna az elavult ablakok cseréjére - arra pedig nagy szükség volna, mert kis túlzással még a macska is ki-be tudna járni rajtuk.

A beruházás következményeként tehát nemcsak megszépülne az épület, de a korszerűsítés még energiamegtakarítást is eredményezne - mutatott rá Mándó Tibor, aki úgy fogalmazott: a beavatkozás halaszthatatlan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!