Nagykanizsa

2009.03.13. 03:27

A természetet járva

<b>Nagykanizsa</b> (kv) - A hosszú, mozgásszegény téli időszak után hatvanheten fogadták el a nagykanizsai túravezetők invitálását, jókedvűen járva be egy közel tizenhét kilométeres távot.

Kelemen Valéria

A minapi Hóvirág túrán a legfiatalabb résztvevő 6 éves, a legidősebb pedig 65 volt, s a vezetők - Strausz Ferenc és Dávidovics Mária - legnagyobb örömére minden korosztály képviseltette magát. 

- A Teleki utcai víztorony-Hét bükkfa forrás-Rák patak völgye, lónyelvű csodabogyós-Gáspár hegy-Erzsébet telep-Csónakázó-tó- Nagykanizsa útvonalú túrán elsősorban a természeti értékek bemutatására törekedtünk - mondta Dávidovics Mária. - Rövid tájékoztatót adtunk az ipari műemlék víztoronyról, majd bemutattuk a Csótó építésének történetét és az ott található objektumokat (lovas-, szánkó-, kajak-kenu-és modellezőpálya, erdei tanösvények stb.). Ezzel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy az év különböző szakában milyen sokszínű sport- és szabadidős programokat találhatnak az oda látogatók. A túrázók a Rák patak völgyében rengeteg hóvirágra bukkantak, majd a ritka előfordulása és érdekessége miatt fontosnak tartott lónyelvű csodabogyóval ismerkedtek meg. A túrán Kiss László, az MTSZ elnökségi tagja is részt vett, tanácsaival segítve a hozzá fordulókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!