Nagykanizsa

2009.03.09. 03:29

A hagyomány kötelez

<b>Nagykanizsa</b> (pa) - Az elmúlt időszakban jó pár dolog történt a Polgári Olvasókörben. A nemrég lebonyolított tisztújítás óta egy kulturális műsort is szervezett az egyesület, s a hét végén az olvasókör megalakulásának 139. évfordulóját ünnepelték a tagok.

Sámel József

Ha időrendben akarunk haladni, akkor a nemrég lezajlott tisztújítással kapcsolatban azt fontos megemlíteni, hogy Salamon Sándorné személyében új elnöke lett az egyesületnek. A frissen megválasztott vezető a kiskanizsai hagyományok további ápolását tűzte zászlajára, ugyanakkor új ötleteket, terveket is megfogalmazott. Mint mondta: a több mint 100 fős tagságot új programokkal szeretnék összetartani, ezért a jövőben közös kirándulásokat is szerveznek számukra. Emellett persze az egyesület rendezvényeire is hangsúlyt fektetnek, a Hősök Napja vagy éppen a kiskanizsai búcsú nem merülhet feledésbe.

A Polgári Olvasókör más civil szervezetekkel is szorosan együttműködik, erre volt példa a múlt heti Gyermekeink a reményeink elnevezésű kulturális rendezvény, melyet az Együtt Kiskanizsáért Egyesülettel közösen szervezett az Olvasókör, s amelynek keretében tehetséges kiskanizsai fiatalok léphettek a színpadra.

- Azt hiszem a gyermekek számára nagy dolog volt annyi ember előtt fellépni - jelezte Horváth Jánosné, a műsor egyik szervezője. - A műsoros est jó alkalom volt arra is, hogy a szülők, nagyszülők láthatták, tapasztalhatták azt az oktató, nevelő munkát, amely a városrész óvodájában, iskolájában folyik. A rendezvénnyel szerettünk volna rámutatni arra, hogy fiataljaink mennyi szépet és jót is hordoznak magukban, s hogy mekkora öröm is a gyermek.

A hétközi telt házas kulturális rendezvény után, a szombati évfordulós ünnepségre is sokan érkeztek. Az Olvasókör tagjai elsőként azokért gyújtottak gyertyát, akik már nem lehettek ott a szombati ünnepségen. Az emlékezést követően kezdődött a kulturális műsor, mely a mester és tanítvány kapcsolatra épült. Hegedűn játszott Györkös Gabriella és Tolnai Nóra, citerázott Hajgató Rita, énekelt Baráth Ivette, s verset szavalt Hegedűs Erzsébet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!