Nagykanizsa

2008.10.20. 02:28

Pályázati siker

Letenye (kv) - A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács minapi döntése értelmében 42 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat a városközpont fejlesztésére.

Kelemen Valéria

Az önkormányzat 52 millió forintos pályázatot nyújtott be, tízszázalékos önrésszel, s bár nem nyerte el a kért összeget, így is elégedett lehet a megyei viszonylatban jelentős támogatással. 

- A 42 milliós támogatásból a templom környékének rehabilitációját tudjuk megvalósítani - mondta érdeklődésünkre Halmi Béla letenyei polgármester, hozzátéve: egy szökőkúttal ellátva bővítenék ki a parkot, ahol az újrafásítást is megoldják. - Olyan sétáló jellegű közösségi teret kívánunk kialakítani, amilyen még soha nem volt Letenyén. Ezzel egyrészt a város küllemén is javítunk, ami az itt élők komfortérzetére lehet jó hatással, másrészt a hozzánk érkező, illetve az átutazó turistáknak is kellemes pihenőhelyet nyújtunk. Egy pihenőövezet kialakítására tehát remekül alkalmas a templom környéki terület, s a mellette lévő, belülről már megújult gyógyszertár is új külsőt kaphat jövőre. A tulajdonos már tett erre vonatkozó kísérletet, s végre a műemlékvédelmi felügyelőség is áldását adta a dologra. Így pedig a gyógyszertár külseje is harmonizálhat a templommal, melynek híres orgonája nem is olyan régen esett át teljes felújításon. A pályázat keretében egy uniós játszótér kialakítása is megvalósulhat, a régi helyén, mely a mellette lévő kemping felé is nyitott lesz, hogy az ott pihenő családok gyermekei is igénybe vehessék a családbarát szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik