Nagykanizsa

2008.06.03. 02:28

Vendéget hozna

Magyarszentmiklós (hba) - Tavaly kezdték el kialakítani a 74-es főútvonal mellett lévő területen a település szabadidőparkját. Ebben az évben a játszótér építésével folytatódik a munka.

zaol.hu

Ifjabb Horváth Zoltán elmondta: fejleszthető külterületek híján csakis a belterületek szépítésében, otthonossá alakításában gondolkodhatnak. Ezért is kezdtek hozzá a 74-es út melletti nagy önkormányzati zöldterület szabadidőparkká fejlesztéséhez, amelyen egy, az Európai Unió követelményeinek is megfelelő játszóteret, futballpályát, teniszpályát és pihenőparkot hoznak létre. Itt akár a forgalmas főútvonalon haladó autósok is megállhatnak majd egy kis pihenőre. A falu turisztikai fejlesztését egy kopjafa elhelyezése zárhatja le.

- A későbbiekben egy sétányt is szeretnénk kialakítani, amely egy térbe torkollna, ahol egy kopjafát állítunk, ugyanis itt - s ezt nemrég tudtam meg - 1848 zalai forradalmi eseményeinek egyik csatája zajlott - mondja ifjabb Horváth Zoltán. - Úgy véljük, nem árt, ha a környezetben gyönyörködő, itt pihenő autós bepillantást nyer a település történelmébe is.

A polgármester azt is elmondta, a szintén a parkba tervezett játszótér kialakításáról tárgyalásokat folytatnak egy vállalkozással, amely cserébe hirdetőtáblákat helyezhetne el az út menti önkormányzati területen. Így - ahogy tréfásan mondani szokták - a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!