Nagykanizsa

2008.05.20. 02:24

Az érintetteket is bevonják a tervezésbe

Nagykanizsa (hba) - Megállapodást kötött a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete, az önkormányzat és a Zala Volán Zrt. az autóbusz-megállók akadálymentesítéséről.

zaol.hu

Kálingerné Ruff Zsuzsanna, az érdekvédelmi szervezet elnöke azt mondta, a megállapodás keretében hamarosan megtörténhet a város több buszmegállójának akadálymentesítése, mert a magas szegélyek miatt kerekes székkel most még nehezen megközelíthetők a felszállósziget mellett álló autóbuszok, s a leszállás is nehézkes. Az egyesületi elnök hozzátette, a Zala Volán Zrt. már több mélypadlós, a mozgássérültek által is használható autóbuszt közlekedtet, ám ezekre csak segítséggel juthatnak fel a mozgássérültek. A tervek szerint azokon a vonalakon, amelyeken ilyen buszok közlekednek, a problémára megoldást jelentő rámpákat alakítanak ki a járda és a busz felőli oldalon egyaránt. Kálingerné Ruff Zsuzsanna örömtelinek nevezte a fejleményt, hogy az önkormányzat és a szolgáltató bevonja az előkészítésbe azokat, akiket igazán érint az akadálymentesítés: a mozgássérültek képviselőit. Nem rejtette azonban véka alá azon véleményét sem, hogy a város egészét tekintve lassan halad az akadálymentesítés. Kérdésünkre hozzátette: Nagykanizsán körülbelül tíz sorstársuk kényszerül kerekes székbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!