Nagykanizsa

2008.04.29. 02:29

Tavat kotrással

Homokkomárom (hba) - Régi álom valósulhat meg a dél-zalai településen, melynek vezetése egy építőipari vállalkozóval horgásztó létesítéséről kezdett nemrég tárgyalásokat.

zaol.hu

Homokkomáromban már korábban is volt tó, a domb aljában, amelyen a templom áll. Bodó Tamás polgármester azt mondja, a tó még talán kétszáz évvel ezelőtt is létezett, ám a meder folyamatosan feltöltődött. Az itt élők régóta úgy gondolják, hogy egy állóvíz ismételt kialakítása igazi turisztikai vonzerőt jelentene. Ez egyébként a falu rendezési tervében is szerepel. Most úgy tűnik: elérhető közelségbe került a homokkomáromiak álma, ugyanis a település vezetésénél jelentkezett egy építőipari vállalkozó, akinek kitermelhető földre van szüksége. Cserébe kialakítaná a majdani tó medrét. A többi pedig kőkemény pénzkérdés.

- Úgy képzeljük, hogy a leendő horgásztó partján több apartmanházat is építtetünk, melyek révén talán sokan választanák pihenőhelyül a települést - mondta a polgármester. - Ehhez természetesen befektetőket is várunk, hiszen az önkormányzat anyagi forrásai végesek.

Bodó Tamás megjegyezte: a tó, ha elkészül, önkormányzati tulajdonban marad, s a kezelést sem szeretnék kiadni a kezükből. Hozzátette azt is, ha a megbeszélések kedvezően alakulnak a vállalkozóval, akár már az idén megkezdődhetnek a munkálatok Homokkomáromban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!