Nagykanizsa

2008.04.11. 02:26

Ifjú kerékpárosok versenyeztek

Nagykanizsa - Kilenc helyi általános iskola diákjai tették próbára tudásukat és ügyességüket a Városi Balesetmegelőzési Bizottság által megrendezett kerékpáros iskola kupán.

Szalabán Attila

A dr. Molnár József alezredes, kanizsai rendőrkapitány által megnyitott megmérettetésen három versenyszámban kellett a gyerekeknek bizonyítaniuk: először KRESZ-tesztet töltöttek ki, s mint utólag kiderült, az elméleti kérdések kissé nehéznek bizonyultak a számukra, bár akadt köztük kiemelkedőt produkáló, alig néhány hibapontot vétő tanuló is. 

A kerékpáros ügyességi akadálypálya teljesítése már lényegesen könnyebben ment - persze volt, aki a célból döbbenten nézett hátra, felmérve a tarolásait . A szerelési gyakorlat ellenben szinte mindenkinek jól ment.

- A felmenő rendszerű vetélkedés nemcsak azt a célt szolgálta, hogy eldöntsük, ki juthat tovább, hanem a gyerekeknek is kiváló alkalom volt tudásuk és ügyességük felmérésére - jelezte Lovkó Balázs hadnagy, szervező. - Felemásan szerepeltek a gyerekek, de néhányan nagyon jót produkáltak, méltán képviselhetik majd a várost a megyei döntőn.

Ez utóbbit májusban, Zalaegerszegen rendezik. Nagykanizsáról négy lány és ugyanannyi fiú vehet majd részt a versengésben, a városi döntőn elért helyezésük sorrendjében: Sipos Eszter, Németh Kinga, Verkman Nóra és Varga Niké (mind Kőrösi), valamint Páli Márk, Hegedűs Gyula (mindkettő Rozgonyi), Sárkány Szilveszter (Zrínyi) és Lőrincz Márk (Kőrösi). A legjobbak jutalmaikat dr. Molnár Józseftől vehették át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!