Nagykanizsa

2008.04.04. 02:28

A legerősebb magyarok

Zalakaros (va) - A Hotel Karos Spaban rendezték meg a Magyarország Legerősebb Embere Versenyt. A viadalt a címet korábban háromszor is elhódított Darázs Ádám nyerte meg.

Varga Andor

A már nagy hagyományokkal bíró viadalnak idén először adott otthont a zalakarosi négycsillagos szálloda, de a program sikerét látva lehet, hogy nem ez volt a hús- és izomtornyok utolsó fellépése a fürdővárosban.

A tizenkét tagú mezőnynek igen fogós feladatokat kellett teljesítenie - utóbbira bizonyság az is, hogy ketten idő előtt, sérülés miatt kénytelenek voltak feladni a küzdelmet. A próbák sorát kamionhúzás nyitotta (egy 22 tonnás járművet kellett 20 méterre elvonszolni a lehető leggyorsabban), majd egy 480 kilogramm súlyú traktorkereket kellett minél többször megforgatniuk az indulóknak. Az egyik alapszámnál, a felhúzásnál 240 kilóról indult a vetélkedés (a többség 290-ig jutott), de akadt igazi szállodás feladat is - két 135 kilogrammos koffer cipelése 40 méteres távon, persze időre.

A verseny rönknyomással (125 kilós súlyt kellett megmozdítani), illetve egy Suzuki Ignis tartásával zárult.

A végeredmény: 1. Darázs Ádám 65,5 pont, 2. Hrozik Gábor 61, 3. Zsika László 54.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!