Nagykanizsa

2007.07.16. 02:27

A Válicka és Pinka völgyéért

Pusztamagyaród (bb) - Az Összefogás az Alsó-Válicka és Pinka völgyében című, turizmussal foglalkozó projekt tájékoztató konferenciáját július 20-án tartják a Kenyeres-iskolában.

Benedek Bálint

A zalai falvak közül a kistérségi centrumoktól távol eső Szentliszló, Pusztamagyaród, Bucsuta, Börzönce, Zalaszentbalázs, Bánokszentgyörgy, Oltárc, Várfölde és Borsfa összefogtak, hogy a természeti adottságaikat kihasználva lendítsék fel a turisztikai életet. Az Ausztria- Magyarország közösségi fejlesztési program keretében megvalósuló, Összefogás az Alsó-Válicka és a Pinka völgyében projektre több mint 9 millió pályázati támogatást kaptak a települések. - Még van bőven tennivalónk - fogalmazott Bedő Ferenc projektvezető. - A program áprilisi indulásától a falvak polgármesterei kiváló partnereknek bizonyultak, a felvetődő problémákra együtt kereshettünk megoldást. A konferenciánkon számos érdekes, a vidékfejlesztéssel, kultúrával, építészettel, geográfiával, hagyományokkal foglalkozó előadást hallhatnak az érdeklődők.Segítség a dél-burgelandi Bildein településről is érkezik, sőt, a szervezők bővítenék a hálózatot kisebb, de már fejlődő termálközpontokkal, úgy mint Bázakerettye, Gelse és Pusztaszentlászló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!